13 apr. 2013

Tort "Aniversar"

   Asa cum am promis in cele din urma am reusit sa postez reteta de la tortul "Aniversar" pe care o asteptati unele din voi, deci sa trecem la treaba.
Este putin mai complicata dar sigur va descurcati.


Ingrediente blat de cocos :
- 6 albusuri de ou
- 100 gr fulgi de cocos
- 100 gr zahar
- 2 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt

Ingrediente blat de cacao :
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- 1 lingurita praf de copt

Ingrediente crema :
- 6 galbenusuri de ou
- 2 oua intregi
- 200 gr de zahar
- 300 gr de margarina
- 50 ml cafea
- 100 gr cacao

Prepararea blatului :
- se prepara simultan ambele blaturi

1.
 - albusul se bate cu zaharul apoi se pune cocosul amestecat cu faina si praful de copt
 - compozitia o impartim in 2 parti egale si le punem in 2 tavi apoi le lasam deoparte

2.
 - se iau 2 boluri in care se separa ouale
 - se bat albusurile spuma cu zaharul apoi se incorporeaza si galbenusurile si se pune cu grija faina amestecata cu cacao si praful de copt.
- aceasta compozitie se imparte in 2 parti egale si le punem peste celelalte 2 tavi de la etapa 1 (blatul cu cocos necopt inca) avand grija sa nu le amestecam apoi le coacem in cuptorul incins la 180 grade 30 - 40 minute sau pana trece testul scobitori dupa care lasam blaturile la racit pe gratar.

Prepararea cremei:
- peste galbenusuri se pun ouale, zaharul, cafeaua si cacaua apoi se pune la bai-mari si amestecam sa nu se prinda cam 10 minute pana se ingroasa dupa care lasam la racit.
- margarina se bate spuma si se pune cate o lingura din crema de mai sus si mixam bine de tot pana se termina crema.
- o parte din crema se pune intre cele 2 blaturi si cu restul de crema ornam tortul dupa preferinta.

Pofta buna !!!













Niciun comentariu: