Crusta de la tarta face totul, ca sa iasa o tarta foart buna cu crusta crocanta dar nu foarte crocanta, dar si dulce dar nu foarte dulce si bine inteles ca se prepara repede si din ingredinete simple la indemana oricui. Pentru o crusta perfecta (parerea mea) aceasta este reteta ideala. A si sa nu uit se poate congela de aceea va las o reteta destul pentru doua tarte de 28 cm dar cu usurinta se pot injumatati ingredientele.
Ingrediente :
- 500 gr faina
- 250 gr unt dar se poate si cu margarina
- 150 gr zahar praf
- 2 oua
- un praf de sare
Prepararea :
- intr-un bol se amesteca toate ingredientele pana se obtine o coca nisipoasa, nu se amesteca foarte mult doar pana ce se aduna coca.
- coca se inpacheteaza in folie de plastic si se tine la frigider pana se intareste, apoi se pune intre doua folie de plastic si se intinde cu sucitorul, nu se foloseste faina la intins.
- coca se inpacheteaza in folie de alimentara, se poate depozita in congelator cam doua trei luni fara probleme, dar cand vrem sa o folosim o scoatem din congelator pentru cateva ore.
Spor la treaba !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu