Ingrediente :
- 1,5 litri de lapte
- 7 oua
- 2 budinca de vanilie
- 100 gr ciocolata alba
- 16 linguri de zahar
- 2 linguri de faina
- seminte de la o pastaie de vanilie
- 2 foi de cremes mari
Prepararea :
- se pune la fiert intr-o oala incapatoare (aici vom fierbe crema) un litru de lapte.
- intr-un bol se amesteca faina, praful de budinca, galbenusele, jumatate din cantitatea de zahar si semintele de vanilie apoi se toarna incet si amestecam laptele rece ramas si se toarna peste laptele fierbinte amestecand tot timpul ca sa nu se arda.
- cand crema sa fiert se incorporeaza ciocolata rupta in bucati apoi se ia de pe foc si se amesteca cu albusele batute spuma cu restul de zahar.
- aceasta crema se pune pe foaia de cremes apoi cealalta se taie si asa se pune peste prima apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu