22 mai 2014

Strudel cu mere

 Strudelul este un desert foarte gustos, atat cald cu inghetata cat si rece. Exista foarte multe moduri de preparare al strudelului, se poate prepara cu branza, mere,  visine, cirese, capsuni etc.

Ingrediente pentru doua strudele :
- 400 gr aluat foietaj congelat
- 5 mere
- 4 linguri de zahar
- 100 gr stafide
- o lingura de unt
- o lingurita de rom
- 2 linguri de nuci macinate
- un praf de scortisoara

Prepararea :
- romul se pune peste stafide.
- merele se curata de coaja si se dau pe razatoare apoi se pune intr-o tigaie cu untul si zahatul si se caleste pana scade zeama apoi se adauga nuca, stafidele si scortisoara si se lasa la racit.
-  aluatul de foietaj se pune in mijloc jumatate din mere apoi cu un cutit sau pinten se taie oblic niste fasi care se impleteste peste mere apoi se pune in tava tapetata cu hartie de copt apoi se repeta si cealalt strudel.
- tava se pune in cuptorul incins la180 grade cam 30 - 40 minute avand grija sa nu se arda (gustul de foietaj ars este groaznic), dupa coacere se poate consuma fierbinte cu inghetata de vanilie si pudrat cu zahar, dar este foarte bun si rece.

Pofta buna !!!

 












Niciun comentariu: