Asa cum am promis am facut si prajitura desteapta cu ciocolata si v-am adus si reteta, merita incercata si aceasta.
Ingrediente pentru tava de 20 - 20 cm :
- 5 oua
- 150 gr zahar
- 150 gr ciocolata neagra
- 50 gr unt
- 1/2 pastaie de vanilie
- 5 linguri de faina
- 500 ml lapte
Prepararea :
- topim ciocalata cu untul la bai-mari si se lasa la racit la temperatura camerei.
- intr-un bol se mixeaza galbenusele cu zaharul pana devine spumoasa, apoi se amesteca cu ciocolata topita, semintele de vanilie, faina si laptele adaugat treptat apoi si albusele batute spuma.
- compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 170 grade pentru o ora sau pana trece testul scobitori.
- prjitura se lasa la racit in tava apoi se pune la rece si se taie rece.
Ornarea:
- se taie in 9 bucati apoi se pudreaza cu zahar pudra si se poate pune capsune sau alte fructe dupa preferinte.
Sursa bucataras :
Pofta buna !!!
Ingrediente pentru tava de 20 - 20 cm :
- 5 oua
- 150 gr zahar
- 150 gr ciocolata neagra
- 50 gr unt
- 1/2 pastaie de vanilie
- 5 linguri de faina
- 500 ml lapte
Prepararea :
- topim ciocalata cu untul la bai-mari si se lasa la racit la temperatura camerei.
- intr-un bol se mixeaza galbenusele cu zaharul pana devine spumoasa, apoi se amesteca cu ciocolata topita, semintele de vanilie, faina si laptele adaugat treptat apoi si albusele batute spuma.
- compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 170 grade pentru o ora sau pana trece testul scobitori.
- prjitura se lasa la racit in tava apoi se pune la rece si se taie rece.
Ornarea:
- se taie in 9 bucati apoi se pudreaza cu zahar pudra si se poate pune capsune sau alte fructe dupa preferinte.
Sursa bucataras :
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu