24 feb. 2013

Biscuiti cu ghimbir si fulgi de ovaz

   Ingrediente pentru 20-30 bucati:

- 250 gr faina alba
- 200 gr fulgi de ovaz
- 100 gr curmale fara samburi
- 50 gr alune ne sarate
- 50 gr zahar
- 60 gr unt
- 150 ml lapte
- 1 lingura ghimbir ras
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- 2 oua
- un praf de sare

Prepararea:
- untr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, fulgii, sarea si praful de copt.
- alunele si curmalele se maruntesc cu, cutitul apoi se amesteca cu coaja de lamaie (eu am pus coaja de lamaie ramasa de la limoncello pe care am taiato)
- se amesteca si ingredientele ude adica untul moale, laptele, ouale, zaharul si ghimbirul ras
- le amestecam cu spatula apoi punem si celelalte ingrediente
- lasam coca sa stea la rece cam 2 ore, apoi facem niste bilute care le aplatizam putin si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul incins la 180 grade cam 15-20 minute.
Servirea si pastrarea :
- se pot servi ca gustare ca atare sau cu lapte sau ceai dupa preferinta.
- biscuiti stau foarte bine cam 15 zile in cutie de metal inchisa.










Niciun comentariu: