27 feb. 2013

Piure de telina

    Telina este una dintre legumele mele preferate alaturi de o friptura bine facuta. 
Pentru a cunoaste mai bine aceasta leguma am spicuit de pe net cate ceva despre ea: "Datorita aromei sale deosebite se poate folosi in salate, dar si in foarte multe feluri de mancare. Chiar daca se gaseste pe parcursul intregului an, te poti folosi de gustul savuros si de proprietatile ei cel mai mult in timpul verii cand se gasesc foarte usor toate felurile de telina."

Ingrediente:
- telina
nucsoara
- lapte
- unt
- sare de mare
- piper
- patrunjel frunze
Prepararea :
- telina se curata, se taie cuburi apoi se pune la fiert in apa sarata cam 30 minute apoi le strecuram de zeama si le amestecam cu telu apoi le condimentam cu nucsoara, piper, unt si lapte dupa gust.

Servirea :
- eu am servito langa piept de curcan dar se poate servi langa orice friptura.

Pofta buna !!!









Niciun comentariu: