27 mar. 2013

Briose cu ghimbir si budinca

  Ador briosele, sunt preferatele mele din categoria desert si ca gust dar si ca mod de preparare si pentru multitudinea modurilor de ornare sau umplere cu orice fel de crema de fructe, de ciocolata sau umplute cu fructe confiate, alune si multe altele.
Se poate pregati in sute de moduri.
Se coc foarte repede iar ornatul este o placere cu putina imaginatie si cu bun gust, este intotdeauna o placere iar cei mici va pot ajuta.
Mai jos va prezint viziunea mea pe ziua de azi.
Sper sa va placa si aceasta combinatie.

Ingriente pentru 12 briose :
- 200 ml iaurt simplu
- 200 ml lapte
- 3 oua
- 50 gr unt
- 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
- 100 gr fructoza sau 150 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 300 gr faina
- 2 linguri ulei

Prepararea brioselor:
- ouale, fructoza, ghimbirul si untul se amesteca cu telul foarte bine apoi se pune iaurtul, laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
- aceasta compozitie se pune in tava de briose in care punem hartie speciala de briose sau se unge cu putin ulei apoi se coace in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute sau pana trece testul scobitori.
- briosele se lasa la racit apoi se taie sau se scobeste cu cutitul in mijloc o gaura in care se va pune crema de budinca.

Ingregiente pentru crema de budinca:
- 3 linguri fructoza sau 5 linguri de zahar
- 1 budinca de ciocolata
- 400 ml lapte
- 50 gr ciocolata

Prepararea cremei:
- praful de budinca se amesteca cu fructoza si cu laptele apoi se pun la fiert
- cand este gata se ia de pe foc si se amesteca cu ciocolata rupta in bucati apoi se pune intr-un sac de ornat si se umple briosele cu crema.

Ornarea:
- am optat pentru bomboane de ciocolata dar voi puteti pune ce vreti.

Pofta buna !!!











Niciun comentariu: