Un tort de efect dar cu un mare dezavantaj la pregatirea lui, raman foarte multe vase de spalat in urma (noroc cu masina de spalat vase) dar merita incercat este bun-n-n-n bun-n-n .... In speranta ca nu v-am taiat elanul hai sa va spun cum l-am preparat.
Ingrediente pandispan 24 cm:
- 5 oua
- 3 linguri faina
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru spuma:
- 5 albuse de ou
- 3 linguri zahar
- esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema:
- 5 galbenuse de ou
- 100 ml cafea
- 2 linguri cacao
- 5 linguri zahar
- 60 gr unt
- 200 ml frisca
Prepararea :
Se prepara in mai multe etape, deci sa incepem:
1. - Separam ouale apoi batem albusurile impreuna cu zaharul apoi le amestecam cu faina, praful de copt si galbenusele
- Compozitia rezultata se pune in tava acoperita cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade 15 minute apoi se adauga albusul batut spuma pe aburi cu zaharul si esenta de vanilie si se mai tine la cuptor inca 10 minute apoi se lasa la racit in tava.
2.- Din galbenuse, cafea, cacao si zahar se bate pe aburi pana ce se ingroasa apoi se lasa la racit si se imparte in 2 parti egale.
3.- Jumatate din crema de mai sus o adaugam putin cate putin in untul batut spuma.
4.- Frisca se bate spuma apoi se amesteca cu jumatatea de crema ramasa.
Asamblarea:
- peste blat este bezeaua apoi punem crema cu unt apoi punem crema cu frisca si nivelam bine, se poate lasa si asa.
Ornarea:
- eu am optat pentru niste bomboane m&m si skittles cam 2 pungi in total.
Sper ca ati reusit sa cititi pana la capat si sper ca macar cineva sa incerce aceasta reteta pentru ca merita, este cu adevarat delicioasa.
Pofta buna !!!
Ingrediente pandispan 24 cm:
- 5 oua
- 3 linguri faina
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru spuma:
- 5 albuse de ou
- 3 linguri zahar
- esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema:
- 5 galbenuse de ou
- 100 ml cafea
- 2 linguri cacao
- 5 linguri zahar
- 60 gr unt
- 200 ml frisca
Prepararea :
Se prepara in mai multe etape, deci sa incepem:
1. - Separam ouale apoi batem albusurile impreuna cu zaharul apoi le amestecam cu faina, praful de copt si galbenusele
- Compozitia rezultata se pune in tava acoperita cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade 15 minute apoi se adauga albusul batut spuma pe aburi cu zaharul si esenta de vanilie si se mai tine la cuptor inca 10 minute apoi se lasa la racit in tava.
2.- Din galbenuse, cafea, cacao si zahar se bate pe aburi pana ce se ingroasa apoi se lasa la racit si se imparte in 2 parti egale.
3.- Jumatate din crema de mai sus o adaugam putin cate putin in untul batut spuma.
4.- Frisca se bate spuma apoi se amesteca cu jumatatea de crema ramasa.
Asamblarea:
- peste blat este bezeaua apoi punem crema cu unt apoi punem crema cu frisca si nivelam bine, se poate lasa si asa.
Ornarea:
- eu am optat pentru niste bomboane m&m si skittles cam 2 pungi in total.
Sper ca ati reusit sa cititi pana la capat si sper ca macar cineva sa incerce aceasta reteta pentru ca merita, este cu adevarat delicioasa.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu