Asa cum am promis in cele din urma am reusit sa postez reteta de la tortul "Aniversar" pe care o asteptati unele din voi, deci sa trecem la treaba.
Este putin mai complicata dar sigur va descurcati.
Ingrediente blat de cocos :
- 6 albusuri de ou
- 100 gr fulgi de cocos
- 100 gr zahar
- 2 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente blat de cacao :
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente crema :
- 6 galbenusuri de ou
- 2 oua intregi
- 200 gr de zahar
- 300 gr de margarina
- 50 ml cafea
- 100 gr cacao
Prepararea blatului :
- se prepara simultan ambele blaturi
1.
- albusul se bate cu zaharul apoi se pune cocosul amestecat cu faina si praful de copt
- compozitia o impartim in 2 parti egale si le punem in 2 tavi apoi le lasam deoparte
2.
- se iau 2 boluri in care se separa ouale
- se bat albusurile spuma cu zaharul apoi se incorporeaza si galbenusurile si se pune cu grija faina amestecata cu cacao si praful de copt.
- aceasta compozitie se imparte in 2 parti egale si le punem peste celelalte 2 tavi de la etapa 1 (blatul cu cocos necopt inca) avand grija sa nu le amestecam apoi le coacem in cuptorul incins la 180 grade 30 - 40 minute sau pana trece testul scobitori dupa care lasam blaturile la racit pe gratar.
Prepararea cremei:
- peste galbenusuri se pun ouale, zaharul, cafeaua si cacaua apoi se pune la bai-mari si amestecam sa nu se prinda cam 10 minute pana se ingroasa dupa care lasam la racit.
- margarina se bate spuma si se pune cate o lingura din crema de mai sus si mixam bine de tot pana se termina crema.
- o parte din crema se pune intre cele 2 blaturi si cu restul de crema ornam tortul dupa preferinta.
Pofta buna !!!
Este putin mai complicata dar sigur va descurcati.
Ingrediente blat de cocos :
- 6 albusuri de ou
- 100 gr fulgi de cocos
- 100 gr zahar
- 2 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente blat de cacao :
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente crema :
- 6 galbenusuri de ou
- 2 oua intregi
- 200 gr de zahar
- 300 gr de margarina
- 50 ml cafea
- 100 gr cacao
Prepararea blatului :
- se prepara simultan ambele blaturi
1.
- albusul se bate cu zaharul apoi se pune cocosul amestecat cu faina si praful de copt
- compozitia o impartim in 2 parti egale si le punem in 2 tavi apoi le lasam deoparte
2.
- se iau 2 boluri in care se separa ouale
- se bat albusurile spuma cu zaharul apoi se incorporeaza si galbenusurile si se pune cu grija faina amestecata cu cacao si praful de copt.
- aceasta compozitie se imparte in 2 parti egale si le punem peste celelalte 2 tavi de la etapa 1 (blatul cu cocos necopt inca) avand grija sa nu le amestecam apoi le coacem in cuptorul incins la 180 grade 30 - 40 minute sau pana trece testul scobitori dupa care lasam blaturile la racit pe gratar.
Prepararea cremei:
- peste galbenusuri se pun ouale, zaharul, cafeaua si cacaua apoi se pune la bai-mari si amestecam sa nu se prinda cam 10 minute pana se ingroasa dupa care lasam la racit.
- margarina se bate spuma si se pune cate o lingura din crema de mai sus si mixam bine de tot pana se termina crema.
- o parte din crema se pune intre cele 2 blaturi si cu restul de crema ornam tortul dupa preferinta.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu