
Ingrediente pentru blat de 18 cm :
- 170 gr biscuiti macinati
- 30 gr zahar
- 90 gr unt topit
Ingrediente umplutura:
- 300 gr crema de branza la temperatura camerei
- 50 gr zahar pudra
- 50 gr stafide galbene (macerate in rom)
- coaja de lamaie
- 50 ml de suc de lamaie
- 250 ml frisca batuta
Prepararea blatului:
- biscuiti macinati se amesteca cu untul topit si cu zaharul apoi il presam in tava cu mana.
- se lasa la racit pana preparam umplutura.
Preparara umpluturi:
- crema de branza se amesteca cu zaharul, sucul de lamaie, coaja de lamaie apoi cu stafidele si la final cu frisca batuta.
- aceasta compozitie se toarna in tava si se lasa la racit cel putin 4 ore.
Ornarea:
- eu am optat pentru feli subtiri de lamaie si jeleu sper sa fie pe gustul vostru.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu