Briosele le fac intodeauna cu placere sper sa le incercati si voi. Acesta este o alta reteta cu fructe uscate ideala pentru sezonul fara fructe proaspete. Am atatea retete de briose incat nu mai stiu ce sa spun despre ele de aceea trec direct la subiect.
Ingregiente pentru 12 bucati :
- 1ou
- 100 ml ulei
- 150 ml lapte
- 50 gr zahar brun
- 160 gr faina
- 100 gr prune uscate
- 100 gr caise uscate
- 100 gr stafide negre
- 100 gr merisoare uscate
- 1 lingurita coji de portocale
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- esenta de rom
Prepararea:
- se pun ingredientele ude in bol adica oul, laptele, uleiul si zaharul si cu telul se amesteca bine apoi se adauga prunele, caisele taiate grosolan si stafidele, merisoarele, coaja de portocale rasa, esenta de rom, bicarbonatul si faina apoi amestecam foarte putin.
- tava de briose se captuseste cu hartie speciala apoi se pune cu lingura din compozitie si se coc in cuptorul incins la 180 grade 20-30 minute.
Ornarea:
- briosele se lasa la racit apoi se picura glazura, lichior de oua dr oetker se potriveste perfect.
Pofta buna !!!
Ingregiente pentru 12 bucati :
- 1ou
- 100 ml ulei
- 150 ml lapte
- 50 gr zahar brun
- 160 gr faina
- 100 gr prune uscate
- 100 gr caise uscate
- 100 gr stafide negre
- 100 gr merisoare uscate
- 1 lingurita coji de portocale
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- esenta de rom
Prepararea:
- se pun ingredientele ude in bol adica oul, laptele, uleiul si zaharul si cu telul se amesteca bine apoi se adauga prunele, caisele taiate grosolan si stafidele, merisoarele, coaja de portocale rasa, esenta de rom, bicarbonatul si faina apoi amestecam foarte putin.
- tava de briose se captuseste cu hartie speciala apoi se pune cu lingura din compozitie si se coc in cuptorul incins la 180 grade 20-30 minute.
Ornarea:
- briosele se lasa la racit apoi se picura glazura, lichior de oua dr oetker se potriveste perfect.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu