Ori de cate ori gasesc o reteta de biscuiti Oreo o incerc, unele n-au nimica in comun cu biscuitii Oreo originali dar reteta aceasta se apropie foarte mult de cei originali de acea am hotarat sa o public pe blog pentru voi.
Ingrediente pentru 30 biscuiti mai mari:
- 200 gr faina
- 75 gr cacao
- 1 ou
- 150 gr zahar praf
- 150 gr unt moale
- 1 lingurita ness
- 1/2 lingura praf de copt
- 1/2 lingura bicarbonat
- un varf de cutit de sare
- 1/2 pastaie de vanilie
ingrediente crema:
- 100 gr unt moale
- 150 gr zahar praf
- 1/2 pastaie de vanilie
Prepararea biscuiților:
- intr-un bol se pun toate ingredientele si se amesteca cu mana pana se omogenizeaza.
- se ia din coca o parte care se pune intre 2 folii ( altfel se lipeste ) si cu forma se decupeaza biscuiti care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt apoi tava se pune in cuptorul incins la 180 grade 8 minute.
- biscuitii se lasa la racit in tava pana preparam crema.
Prepararea cremei :
- untul moale se mixeaza spuma cu zaharul si semintele de vanilie pana se topeste zaharul
- cu aceasta crema umplem biscuitii, adica se pune crema pe un biscuit si se lipesc.
Biscuitii se depoziteaza in cutie cu capac si se pastreaza la rece. Nu stiu cat rezista pentru ca la noi trec in 2-3 zile :)))
Pofta buna !!!
Ingrediente pentru 30 biscuiti mai mari:
- 200 gr faina
- 75 gr cacao
- 1 ou
- 150 gr zahar praf
- 150 gr unt moale
- 1 lingurita ness
- 1/2 lingura praf de copt
- 1/2 lingura bicarbonat
- un varf de cutit de sare
- 1/2 pastaie de vanilie
ingrediente crema:
- 100 gr unt moale
- 150 gr zahar praf
- 1/2 pastaie de vanilie
Prepararea biscuiților:
- intr-un bol se pun toate ingredientele si se amesteca cu mana pana se omogenizeaza.
- se ia din coca o parte care se pune intre 2 folii ( altfel se lipeste ) si cu forma se decupeaza biscuiti care se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt apoi tava se pune in cuptorul incins la 180 grade 8 minute.
- biscuitii se lasa la racit in tava pana preparam crema.
Prepararea cremei :
- untul moale se mixeaza spuma cu zaharul si semintele de vanilie pana se topeste zaharul
- cu aceasta crema umplem biscuitii, adica se pune crema pe un biscuit si se lipesc.
Biscuitii se depoziteaza in cutie cu capac si se pastreaza la rece. Nu stiu cat rezista pentru ca la noi trec in 2-3 zile :)))
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu