Lintea eu o folosesc la ciorbe, salate dar si ca garnitura langa o friptura de vita, porc, pui si ca si acuma langa piept de curcan. Sper ca v-am facut pofta sa o pregati si voi.
Ingrediente:
- 200 gr linte verde
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- jumatate de telina radacina
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 2 frunze de dafin
- jumatate de lingurita de curcumma praf
- 1 lingura ulei
Prepararea:
- lintea se pune la inmuiat cam 2 ore in apa rece apoi se spala bine in mai multe ape.
- intr-o cratita se pune la fiert lintea cu ceapa taiata, usturoiul maruntit, sarea, piperul si frunzele de dafin cam 20-30 minute depinde de linte.
- se curata si se taie morcovul, telina apoi se pune peste lintea aproape fiarta .
- cand lintea si legumele sunt fierte se pune uleiul, curcumma si patrunjelul taiat apoi oprim focul.
Servirea :
- se poate servi asa simpla ca o mancare sau garnitura langa o friptura ca si in cazul meu.
Pofta buna !!!
Ingrediente:
- 200 gr linte verde
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 catei de usturoi
- jumatate de telina radacina
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 2 frunze de dafin
- jumatate de lingurita de curcumma praf
- 1 lingura ulei
Prepararea:
- lintea se pune la inmuiat cam 2 ore in apa rece apoi se spala bine in mai multe ape.
- intr-o cratita se pune la fiert lintea cu ceapa taiata, usturoiul maruntit, sarea, piperul si frunzele de dafin cam 20-30 minute depinde de linte.
- se curata si se taie morcovul, telina apoi se pune peste lintea aproape fiarta .
- cand lintea si legumele sunt fierte se pune uleiul, curcumma si patrunjelul taiat apoi oprim focul.
Servirea :
- se poate servi asa simpla ca o mancare sau garnitura langa o friptura ca si in cazul meu.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu