Ingrediente:
- 1 kg ciuperci champignon
- 500 gr ciuperci ghebe
- 350 ml ulei de floarea soarelui
- 4 catei usturoi
- sare de mare
- piper macinat
- 3 foi de dafin
- 2 linguri de otet
- 1 litru apa
- 5 boabe de piper
Prepararea:
-ciupercile spalate se pun la fiert cu uleiul, 2 catei usturoi, sare de mare, piperul macinat si se amesteca din cand in cand pana scade lichidul lasat de ciuperci si ramane numai uleiul apoi se lasa deoparte.
- se pune la fiert apa, otetul, piperul boabe, foile de dafin, usturoiul ramas si se fierbe pe urma adaugam peste ciuperci dupa care le punem in borcane si se depoziteaza in frigider.
Servirea:
-ciupercile asa preparate sunt foarte bune ca si aperitiv in italia se foloseste ca si antipasta sau cu paste. Pofta buna !!!
- 1 kg ciuperci champignon
- 500 gr ciuperci ghebe
- 350 ml ulei de floarea soarelui
- 4 catei usturoi
- sare de mare
- piper macinat
- 3 foi de dafin
- 2 linguri de otet
- 1 litru apa
- 5 boabe de piper
Prepararea:
-ciupercile spalate se pun la fiert cu uleiul, 2 catei usturoi, sare de mare, piperul macinat si se amesteca din cand in cand pana scade lichidul lasat de ciuperci si ramane numai uleiul apoi se lasa deoparte.
- se pune la fiert apa, otetul, piperul boabe, foile de dafin, usturoiul ramas si se fierbe pe urma adaugam peste ciuperci dupa care le punem in borcane si se depoziteaza in frigider.
Servirea:
-ciupercile asa preparate sunt foarte bune ca si aperitiv in italia se foloseste ca si antipasta sau cu paste. Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu