19 oct. 2012

,,Gem'' de ceapa

Ingrediente:
- 1,200 Kg ceapa curatata si taiata solzisori
- 150 gr zahar
- 200 ml vin rosu sec
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 2 linguri crema de otet balsamic
- 1 lingura sare de mare
- piper

Prepararea:
-ceapa si uleiul se pune intr-o tigaie mai inalta si se prajeste sa scada ceapa si se amesteca sa nu se prinda de fundul tigai.Se adauga sarea de mare, piperul, zaharul pana ce se caramelizeaza adica cam 10 minute si pe urma se adauga vinul si crema de otet balsamic apoi se mai fierbe pana ce se evapora lichidul si se pune in borcan.
- gemul se depoziteaza in frigider,
Servirea :
-langa o friptura de suculenta de vita, curcan,pui, porc, vanat.
 Are un gust dulce acrisor.

 Pofta buna !!!









Niciun comentariu: