Este un tort foarte frumos, tehnica de asamblare a tortului am vazut-o la "Palachinka" de acea l-am numit asa in semn de multumire dar blatul si crema nu sant de la ea.
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 50 ml ulei nuci dar e bun si de floarea soarelui
- 100 ml lapte
- 2 linguri pezmet
- o budinca de capsuni
- o lungurita de praf de copt
Prepararea blatului:
- ouale se separa, galbenusele se amesteca cu zaharul, uleiul, laptele pana ce s-au omogenizat
- pezmetul se amesteca cu budinca si praful de copt si se amesteca cu compozitia de mai sus si albusurile se bat spuma si se amesteca cu grija.
- se ia o lingura din compozitie si se amesteca cu o lingura de cacao si se pune intr-o punga sau pos si se face niste modele pe fundul tavi tapetate cu hartie de copt peste care se pune cu grija compozitia si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade 20 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Ingrediente crema:
- 200 ml frisca
- 200 gr ciocolata
Prepararea cremei:
- 200 ml frisca se incalzeste pana la puntul de firbere apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta in bucati si le amestecam pana se topeste apoi le lasam deoparte pana se receste si se intinde pe blat.
- blatul se imparte in 4 bucati taiate pe lung si se face sul apoi se orneaza.
Eu nu ma prea pricep la ornare asa ca l-am ornat simplu.
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 50 ml ulei nuci dar e bun si de floarea soarelui
- 100 ml lapte
- 2 linguri pezmet
- o budinca de capsuni
- o lungurita de praf de copt
Prepararea blatului:
- ouale se separa, galbenusele se amesteca cu zaharul, uleiul, laptele pana ce s-au omogenizat
- pezmetul se amesteca cu budinca si praful de copt si se amesteca cu compozitia de mai sus si albusurile se bat spuma si se amesteca cu grija.
- se ia o lingura din compozitie si se amesteca cu o lingura de cacao si se pune intr-o punga sau pos si se face niste modele pe fundul tavi tapetate cu hartie de copt peste care se pune cu grija compozitia si se coace in cuptorul incalzit la 180 grade 20 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Ingrediente crema:
- 200 ml frisca
- 200 gr ciocolata
Prepararea cremei:
- 200 ml frisca se incalzeste pana la puntul de firbere apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta in bucati si le amestecam pana se topeste apoi le lasam deoparte pana se receste si se intinde pe blat.
- blatul se imparte in 4 bucati taiate pe lung si se face sul apoi se orneaza.
Eu nu ma prea pricep la ornare asa ca l-am ornat simplu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu