Am studiat pe net cum se face gemul de portocale, toata lumea il facea asa de complicat incat iti piere cheful, dar eu va propun o reteta foarte simpla si in acelas timp gustoasa (parerea mea).
Ingrediente pentru 2 borcane de 300 ml:
- 1 kg portocale curatate
- 200 gr zahar
- o pastaie de vanilie
Prepararea:
- portocalele se curata foarte bine sa nu ramana coaja alba ca sa nu fie gemul amar.
- apoi se taie in cuburi si se pune intr-o oala cu fundul gros apoi adaugam zaharul iar vanilia se taie in doua si se scot semintele apoi o punem in oala dar se poate pune si esenta de vanilie.
- gemul se fierbe la foc mic amestecand sa nu se prinda cam 30- 40 minute apoi se pune in borcane sterile si se depoziteaza in camara.
Pofta buna !!!
Ingrediente pentru 2 borcane de 300 ml:
- 1 kg portocale curatate
- 200 gr zahar
- o pastaie de vanilie
Prepararea:
- portocalele se curata foarte bine sa nu ramana coaja alba ca sa nu fie gemul amar.
- apoi se taie in cuburi si se pune intr-o oala cu fundul gros apoi adaugam zaharul iar vanilia se taie in doua si se scot semintele apoi o punem in oala dar se poate pune si esenta de vanilie.
- gemul se fierbe la foc mic amestecand sa nu se prinda cam 30- 40 minute apoi se pune in borcane sterile si se depoziteaza in camara.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu