Ingrediente:
- 600 gr faina
- 100 ml lapte
- 100 ml apa
- 200 gr telemea
- 250 gr unt sau margarina
- 50 ml smantana
- 2 oua
- 2 linguri sare de mare
- 25 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- chimen
- susan
Prepararea:
- drojdia se desface in lapte caldut si apa apoi se adauga zaharul, galbenusele, untul, sarea, smantana, sarea si faina apoi se framanta bine (ca de obicei masina de paine face toata treaba grea in locul meu) si se lasa la dospit in loc caldut.
- aluatul se intinde pe planseta apoi se unge cu albusul batut spuma
- acum presaram chimen si sau susan si se taie cu pintenul saratelele peste care a fost razalita branza apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 190 grade pana la rumenire.
Pofta buna !!!
- 600 gr faina
- 100 ml lapte
- 100 ml apa
- 200 gr telemea
- 250 gr unt sau margarina
- 50 ml smantana
- 2 oua
- 2 linguri sare de mare
- 25 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- chimen
- susan
Prepararea:
- drojdia se desface in lapte caldut si apa apoi se adauga zaharul, galbenusele, untul, sarea, smantana, sarea si faina apoi se framanta bine (ca de obicei masina de paine face toata treaba grea in locul meu) si se lasa la dospit in loc caldut.
- aluatul se intinde pe planseta apoi se unge cu albusul batut spuma
- acum presaram chimen si sau susan si se taie cu pintenul saratelele peste care a fost razalita branza apoi se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 190 grade pana la rumenire.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu