Am tot studiat retetele de macaroons si m-am ingrozit cate nebunii trebuie sa faci ca sa-ti iasa, asa ca am dat de o reteta care ma convins ca nu e chiar asa de greu daca urmezi niste pasi.
Aceasta reteta trebuie pregatita din timp.(trebuie planificata)
Ingrediente pentru 18-20 bucati adica 9 -10 perechi:
- 36 gr albus
- 10 gr zahar tos
- o ciupitura de sare
- 45 gr faina de migdale
- 75 gr zahar pudra
- colorant alimentar optional
Reguli:
- este obligatoriu sa cantariti ingredientele cu cantar electronic.
- albusul de ou trebuie separat de galbenus cu grija, in nici un caz sa nu cada galbenus, apoi se pune intr-un castron si se depoziteaza in frigider acoperit timp de 3-4 zile.
- faina de migdale se obtine prin macinarea fulgilor de migdale in rasnita de cafea dar avand grija sa nu o facem pasta.
- toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
- daca ati respectat pasii acestea atunci e floare la ureche mai departe.
Prepararea:
- intr-un bol curat de preferat de sticla se pun albuselele care au stat la temperatura camrei cam 5-6 ore apoi punem sarea si incepem sa mixam cam 3 minute dupa care incepem sa adaugam zaharul putin cate puti dupa inca 3 minute de mixat este gata.
- cernem de cateva ori inpreuna ca sa nu aibe cocoloase faina de migdale si zaharul praf care trebuie sa fie la temperatura camerei apoi se amesteca cu albusul batut dar cu grija sa nu scoatem aerul din ele.
- compozitia se pune intr-un cornet pos apoi facem niste banuti de dimensiuni egale in tava la distanta unul de altul si ii lasam sa stea asa cam 30 - 40 minute apoi ii coacem in cuptorul incins la 130 grade cam 12 -13 minute dupa care se lasa la racit.
- pe urma la umplem cu ce crema vrem eu am optat pentru crema de lamai care este dulce acrisoara.
Spor la gatit !!!
Pofta buna!!!
Aceasta reteta trebuie pregatita din timp.(trebuie planificata)
Ingrediente pentru 18-20 bucati adica 9 -10 perechi:
- 36 gr albus
- 10 gr zahar tos
- o ciupitura de sare
- 45 gr faina de migdale
- 75 gr zahar pudra
- colorant alimentar optional
Reguli:
- este obligatoriu sa cantariti ingredientele cu cantar electronic.
- albusul de ou trebuie separat de galbenus cu grija, in nici un caz sa nu cada galbenus, apoi se pune intr-un castron si se depoziteaza in frigider acoperit timp de 3-4 zile.
- faina de migdale se obtine prin macinarea fulgilor de migdale in rasnita de cafea dar avand grija sa nu o facem pasta.
- toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
- daca ati respectat pasii acestea atunci e floare la ureche mai departe.
Prepararea:
- intr-un bol curat de preferat de sticla se pun albuselele care au stat la temperatura camrei cam 5-6 ore apoi punem sarea si incepem sa mixam cam 3 minute dupa care incepem sa adaugam zaharul putin cate puti dupa inca 3 minute de mixat este gata.
- cernem de cateva ori inpreuna ca sa nu aibe cocoloase faina de migdale si zaharul praf care trebuie sa fie la temperatura camerei apoi se amesteca cu albusul batut dar cu grija sa nu scoatem aerul din ele.
- compozitia se pune intr-un cornet pos apoi facem niste banuti de dimensiuni egale in tava la distanta unul de altul si ii lasam sa stea asa cam 30 - 40 minute apoi ii coacem in cuptorul incins la 130 grade cam 12 -13 minute dupa care se lasa la racit.
- pe urma la umplem cu ce crema vrem eu am optat pentru crema de lamai care este dulce acrisoara.
Spor la gatit !!!
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu