2 dec. 2012

Sfecla rosie la borcan

Ingrediente;
- 5 kg sfecla
- 350 ml otet
- 1 litru apa
- 2 linguri sare de mare
- 3 linguri zahar
- piper
- ardei iute uscat si macinat optional

Prepararea:
- sfecla se spala bine si apoi se pune la fiert in apa aproximativ 2 ore sau cand e fiarta se incearca cu furculita (daca intra  usor in sfecla e gata) si se lasa la  racit apoi se curata de coaja si se taie bucati.
- din apa, sare, zahar, piper si ardei  se face un sirop care se amesteca cu sfecla taiata si apoi se pune in borcane (8 borcane de 700 ml au iesit la mine) sterilizate in cuptor la 130 grade cam 30 minute apoi se capseaza si se mai tine la cuptor cu un prosop ud deasupra inca 30 minute la 130 grade apoi se lasa la racit si se depoziteaza in camara.
















Niciun comentariu: