Este un tort foarte bun dar in acelasi timp nu este gretos.
Acest tort il dedic tuturor persoanelor care sarbatoresc astazi ziua de "Sfantul Stefan".
Ingrediente blat:
-10 oua
- 9 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 10 linguri zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 praf de copt
Prepararea blatului:
- galbenusele se amesteca cu uleiul si vanilia.
- albusele se bate spuma cu zaharul adăugat treptat.
- faina se amesteca cu praful de copt si cacaua apoi se amesteca toate ingredientele cu grija si se pun intr-o tava de 28 cm apoi se coace in cuptor la 180 grade pana trece testul scobitori si pe urma se lasa la racit.
-dupa ce sa racit bine se taie in 3 parti egale.
Reteta de la eclere o aveti aici si crema la fel.
Crema dintre eclere este ca si la eclere doar ca se face cu budinca de ciocolata si in loc de 2 linguri de faina se pune una de cacao si una de faina.
Asamblarea tortului:
- luam o oala cu pereti inalti si o imbracam cu folie apoi punem un blat apoi aranjam eclere cat mai ordonat ca la taierea tortului sa arate bine
- apoi se pune crema cat sa le acoperim apoi punem un alt blat si eclere etc.
Ornarea tortului:
- l-am imbracat cu pasta din marshmallow si flori facute cu stangacie (sunt primele flori facute de mine).
Sper sa va placa la fel de mult ca si noua aproape ca nu am mai avut ce sa mai fotografiez.
Pofta buna !!!
Acest tort il dedic tuturor persoanelor care sarbatoresc astazi ziua de "Sfantul Stefan".
Ingrediente blat:
-10 oua
- 9 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 10 linguri zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 praf de copt
Prepararea blatului:
- galbenusele se amesteca cu uleiul si vanilia.
- albusele se bate spuma cu zaharul adăugat treptat.
- faina se amesteca cu praful de copt si cacaua apoi se amesteca toate ingredientele cu grija si se pun intr-o tava de 28 cm apoi se coace in cuptor la 180 grade pana trece testul scobitori si pe urma se lasa la racit.
-dupa ce sa racit bine se taie in 3 parti egale.
Reteta de la eclere o aveti aici si crema la fel.
Crema dintre eclere este ca si la eclere doar ca se face cu budinca de ciocolata si in loc de 2 linguri de faina se pune una de cacao si una de faina.
Asamblarea tortului:
- luam o oala cu pereti inalti si o imbracam cu folie apoi punem un blat apoi aranjam eclere cat mai ordonat ca la taierea tortului sa arate bine
- apoi se pune crema cat sa le acoperim apoi punem un alt blat si eclere etc.
Ornarea tortului:
- l-am imbracat cu pasta din marshmallow si flori facute cu stangacie (sunt primele flori facute de mine).
Sper sa va placa la fel de mult ca si noua aproape ca nu am mai avut ce sa mai fotografiez.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu