Panattone este un desert italian foarte bun ca si povestea lui Toni si painea lui dulce cu multe fructe si condimente, dar sa nu dezbatem povestea mai bine va ofer reteta mea.
Ingrediente:
- 600 gr faina
- 200 gr zahar
- 300 ml lapte
- 25 gr drojdie
- 100 gr unt
- 2 oua
- sare
- 50 gr stafide
- 50 gr papaya uscate
- 50 gr merisoare uscate
- 50 gr fructe confiate
- 1 lingurita coaja rasa de portocale
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie (eu am pus din limoncello)
- esenta de rom
- scortisoare praf
- cardamom optional
Prepararea:
- stafidele, papaya si merisoarele se stropesc cu rom sa stea pana ce facem aluatul.
- se pun toate ingredientele in masina de facut paine adica laptele caldut, drojdia, ouale, zaharul, sarea, untul la temperatura cameri si faina si se framanta foarte bine.
- dupa ce aluatul a fost framantat se adauga fructele care au stat in rom si pe urma si celelalte fructele confiate, coaja de portocale si lamaie apoi si putina scortisoara si cardamom optional si se lasa la dospit cam o ora.
- dupa ce a dospit aluatul se pune pe planseta si se framanta putin apoi se pune in tava de copt si se mai lasa la dospit cam o ora apoi se pune in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 50 de minute sau pana trece testul scobitori.
Ingrediente:
- 600 gr faina
- 200 gr zahar
- 300 ml lapte
- 25 gr drojdie
- 100 gr unt
- 2 oua
- sare
- 50 gr stafide
- 50 gr papaya uscate
- 50 gr merisoare uscate
- 50 gr fructe confiate
- 1 lingurita coaja rasa de portocale
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie (eu am pus din limoncello)
- esenta de rom
- scortisoare praf
- cardamom optional
Prepararea:
- stafidele, papaya si merisoarele se stropesc cu rom sa stea pana ce facem aluatul.
- se pun toate ingredientele in masina de facut paine adica laptele caldut, drojdia, ouale, zaharul, sarea, untul la temperatura cameri si faina si se framanta foarte bine.
- dupa ce aluatul a fost framantat se adauga fructele care au stat in rom si pe urma si celelalte fructele confiate, coaja de portocale si lamaie apoi si putina scortisoara si cardamom optional si se lasa la dospit cam o ora.
- dupa ce a dospit aluatul se pune pe planseta si se framanta putin apoi se pune in tava de copt si se mai lasa la dospit cam o ora apoi se pune in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 50 de minute sau pana trece testul scobitori.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu