Ingrediente:
- 1 kg faina
- 300 gr zahar
- 350 ml lapte
- 80 gr miere
- 2 galbenuse
- 100 gr unt
- 1 lingura de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- 1 lingura scortisoare macinate
- 1 lingura cuisoare macinate
Prepararea:
- intr-o oala se pune 200 gr zahar la topit (ars) apoi se pune laptele si untul si se fierbe pana ce zaharul sa topit, apoi se lasa la racit.
- dupa racire de amesteca cu restul ingredientelor toate la temperatura camerei, apoi se intinde pe planseta si se scot forme de care doriti apoi se coc in cuptor incalzit la 180 grade.
-compozitia pentru ornare se face dintr-un albus batut spuma cu zahar praf si putina zeama de lamaie care se lasa la uscat.
Craciun fericit si Pofta buna !!!
- 1 kg faina
- 300 gr zahar
- 350 ml lapte
- 80 gr miere
- 2 galbenuse
- 100 gr unt
- 1 lingura de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- 1 lingura scortisoare macinate
- 1 lingura cuisoare macinate
Prepararea:
- intr-o oala se pune 200 gr zahar la topit (ars) apoi se pune laptele si untul si se fierbe pana ce zaharul sa topit, apoi se lasa la racit.
- dupa racire de amesteca cu restul ingredientelor toate la temperatura camerei, apoi se intinde pe planseta si se scot forme de care doriti apoi se coc in cuptor incalzit la 180 grade.
-compozitia pentru ornare se face dintr-un albus batut spuma cu zahar praf si putina zeama de lamaie care se lasa la uscat.
Craciun fericit si Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu